CZARDASZ

Służy do szybkiego przygotowania ciasta czekoladowego o wspaniałym smaku i aromacie czekolady, z którego można wypiekać różnego rodzaju babki i placki np. z owocami, bakaliami itp.
Dzięki odpowiednio dobranym składnikom oraz zastosowaniu substancji emulgująco napowietrzających, ciasto produkowane jest metodą jednofazową tzw. „all -in”, bez konieczności intensywnego ubijania.

Podobne wpisy

  • BABKA CYTRYNOWA

    Koncentrat przeznaczony jest do wytwarzania ciast o smaku cytrynowym. Łatwa metoda wykonania gwarantuje wyrównaną, bardzo dobrą jakość wypieków.
    Ciepła barwa ciasta oraz przyjemny smak i zapach cytryny przyjemnie orzeźwia. Koncentrat umożliwia wykonanie ciast z owocami lub bakaliami, stanowiących podkład pod bitą śmietaną lub kremy tortowe.

  • BABKA JOGURTOWA

    Koncentrat służy do szybkiego przygotowania ciasta jogurtowego, z którego można wypiekać babki oraz różnego rodzaju placki np. z owocami, bakaliami itp. Zawartość w koncentracie proszku jogurtowego korzystnie wpływa nie tylko na walory smakowe ciasta, ale także na przedłużenie jego świeżości.

  • BABKA KARMELOWA

    Koncentrat przeznaczony jest do produkcji ciasta biszkoptowo- tłuszczowego o wspaniałym karmelowym smaku przy zastosowaniu jednofazowej metody produkcji tj. ubijania wszystkich składników razem w ubijarce cukierniczej przez 5 -7 min. Ciasto sporządzone z tego koncentratu może być przygotowane na dłuższy czas przed wypiekiem.

  • BABKA KAWOWA

    Koncentrat pozwala uzyskać wyroby o interesującym smaku i zapachu kawy.
    Ciasto sporządza się metodą jednofazową w ciągu kilku minut.
    Babka kawowa z koncentratu może stanowić wyśmienity deser. Można ją podawać z bitą śmietaną, kremem budyniowym lub tortowym, jak również z owocami.

  • BABKA LUKSUSOWA

    Koncentrat pozwala na szybkie przygotowanie metodą jednofazową ciasta, z którego można wypiec wyroby typu „soft” o wspaniałym smaku i aromacie, delikatnej strukturze miękiszu, dobrej krajalności, dużej wilgotności i przedłużonej świeżości. Ciasto z koncentratu wytwarza się przez kilka minut, bez konieczności intensywnego ubijania. Sporządzone ciasto jest bardzo stabilne i może być przygotowane na dłuższy czas przed wypiekiem.

  • BABKA POMARAŃCZOWA

    Koncentrat przeznaczony jest do szybkiej produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych. Łatwa metoda wykonania gwarantuje wyrównaną, bardzo dobrą jakość wypieków. Ciepła barwa ciasta oraz przyjemny smak i zapach pomarańczy przypomina świąteczne wypieki. Koncentrat umożliwia wykonanie ciast z owocami lub bakaliami, stanowiących podkład pod bitą śmietanę lub kremy tortowe.