PĄCZEK 10%

Pączek 10% jest skoncentrowanym dodatkiem przeznaczonym do produkcji ciasta drożdżowego metodą jednofazową, a także dwufazową z zastosowaniem pod młody. Z koncentratu można otrzymać szeroki asortymenty ciasta drożdżowego jak: pączki, bułki maślane, rogale, drożdżówki, chałki, itp. Uzyskane z koncentratu wyroby odznaczają się wyrównaną porowatością miękiszu, delikatnością i wybornym smakiem, a ich wygląd sam zachęca do konsumpcji.

Podobne wpisy

  • AKO – MINI PĄCZKI

    Koncentrat ciasta AKO – MINI PĄCZKI przeznaczony jest do szybkiej i powtarzalnej produkcji mini – pączków z dodatkiem maślanki, twarogu lub musu jabłkowego.
    Zalety koncentratu to przede wszystkim:
    – Szybkie i łatwe przygotowanie ciasta,
    – Atrakcyjny wygląd w postaci małych kulek,
    – Delikatny i miękki miękisz,
    – Wspaniały smak (w wersji z maślanką można wykreować własny smak stosując dodatek maślanki smakowej np. truskawkowej, brzoskwiniowej itp.)

  • MIX NA CIASTO DROŻDŻOWE SOFT 10%

    Mix na ciasto drożdżowe soft 10% przeznaczony jest do produkcji różnego rodzaju ciast drożdżowych o wydłużonej świeżości. Otrzymane z koncentratu wyroby charakteryzują się: miękkością, delikatnością, wspaniałym smakiem i aromatem oraz wydłużoną świeżością (do ok. 10 dni). Z mixu można produkować m.in. babki i placki drożdżowe, drożdżówki sztukowe, bułeczki drożdżowo-mleczne itp.
    Dawkowanie: 10 kg koncentratu na 100 kg mąki