Panier zewnętrzny o barwie żółtej
- Stopień granulacji: od 1 do 3 mm
- Ciężar nasypowy: średnio 520 g/dm3
- Zastosowanie: drób, warzywa
Zastosowane nasiona zdecydowanie podnoszą walory odżywcze i smakowe oraz urozmaicają wygląd panierowanej potrawy.
Zastosowane nasiona zdecydowanie podnoszą walory odżywcze i smakowe oraz urozmaicają wygląd panierowanej potrawy.
Ciężar nasypowy 320 g/dm3
Ten panier to mieszanka żółtego panieru o średniej granulacji z drobnymi płatkami kukurydzianymi. Po obróbce termicznej płatki są wyraźnie widoczne, nadając produktowi atrakcyjny wygląd i chrupkość. Aby panier dobrze przylegał do powierzchni, należy użyć predustu i panieru mokrego.
Zastosowane nasiona zdecydowanie podnoszą walory odżywcze i smakowe oraz urozmaicają wygląd panierowanej potrawy.
Panier wewnętrzny bardzo dobrze wchłania wodę i w połączeniu z danym produktem mielonym powoduje jego spulchnienie, a bezbarwność panieru nie wpływa na zmianę koloru farszu.
Przygotowany na bazie panieru o grubej granulacji, do którego dodano specjalnie dobraną mieszankę ziół i przypraw, takich jak cebula, czosnek, oregano, papryka i papryka słodka. Aby panier dobrze przylegał do powierzchni, należy użyć predustu i panieru mokrego.
Przygotowany na bazie pikantnego, drobnego panieru o barwie intensywnie pomarańczowej, z dodatkiem płatków chili. Panier nadaje gotowym daniom estetyczny wygląd oraz podkreśla pikantny smak.
Panier zewnętrzny gryczany przygotowywany jest na bazie naturalnie barwionego grubego panieru z dodatkiem płatków gryczanych i nasion słonecznika. Panier ten wygląda bardzo dobrze po obróbce termicznej i nadaje potrawom ciekawy smak. Zastosowanie predustu gryczanego i gryczanego panieru mokrego dodatkowo wpływa na prawidłowe przyleganie panierki do powierzchni potrawy i znacznie podnosi walory smakowe oraz wartości odżywcze gotowego produktu.
Przygotowany na bazie gruboziarnistego panieru typu crumb o naturalnym kolorze. Dodatek suszonych liści szpinaku, proszku szpinakowego oraz czosnku nadaje tej kompozycji oryginalny wygląd i smak. Szpinak jest warzywem coraz częściej stosowanym w kuchni i docenianym ze względu na walory smakowe oraz zdrowotne.
Panier zewnętrzny owsiany przygotowywany jest na bazie naturalnie barwionej gruboziarnistej bułki tartej z dodatkiem jasnych płatków owsianych i czarnuszki. Po obróbce termicznej wygląda bardzo dobrze i nadaje potrawom ciekawy smak. Zastosowanie predustu owsianego i owsianego panieru mokrego dodatkowo wpływa na prawidłowe przyleganie panieru zewnętrznego do powierzchni panierowanej i znacznie podnosi walory smakowe oraz wartości odżywcze gotowego produktu.
Przygotowany jest na bazie gruboziarnistego panieru typu Crumb o naturalnym kolorze, do którego dodano specjalnie dobraną mieszankę ziół i przypraw takich jak: cebula, czosnek, oregano, papryka, pieprz.