—Paniery —

| AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od 35 lat! |

Strona główna » Oferta » Paniery » Strona 2
  • Panier obsuszający

    Panier o bardzo drobnej równomiernej granulacji w zastosowaniu służy do wstępnego osuszania powierzchni rozmrożonego produktu lub do zwiększenia przylepności na bardzo śliskiej powierzchni np. filet z drobiu. Produkty opanierowane odbierane są przez konsumentów jako bardzo chrupkie, o dużym stopniu rozjaśnienia barwy, co czyni ich wygląd niezwykle atrakcyjnym.

  • Panier mokry

    Panier mokry w postaci proszku – optymalną zawiesinę, jako czynnik klejący w procesie panierowania, uzyskuje się w połączeniu z wodą w odpowiednich proporcjach panieru mokrego do wody: (1:2); (1:3). Panier mokry spełnia przede wszystkim funkcję wiążącą panier zewnętrzny z powierzchnią produktu. Wytwarza na powierzchni ciągłą, zwartą i wytrzymała powłokę, a tym samym poprawie jej wygląd zewnętrzny oraz wytrzymałość mechaniczną.

  • Bułka tarta

    Bułka tarta – ma odpowiednio dobraną i równomierną granulację, a termin przydatności do spożycia to aż 12 miesięcy. Ciężar nasypowy to średnio 550 g/dm3.