MIESZANKA CEBULOWA

Koncentrat służy do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego o smaku podsmażonej cebuli. Miesza się go z mąką w stosunku 1:1.
Koncentrat oprócz smażonej, wysuszonej cebuli zawiera serwatkę i słód żytni, co dodatkowo wzbogaca pieczywo pod względem smakowym i dietetycznym.

Podobne wpisy

  • BUŁKA SZPINAKOWA

    Koncentrat  piekarski „Bułka szpinakowa” służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa pszennego z dodatkiem suszonego szpinaku. Dzięki zastosowaniu koncentratu można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczne pieczywo z widocznymi kawałkami szpinaku, który nadaje wyrobom nie tylko charakterystyczny smak, ale także ciekawą zielonkawą barwę.

  • BUŁKI CHŁOPSKIE

    Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnych w smaku bułek z dodatkiem nasion oleistych: słonecznika, lnu oraz sezamu, które urozmaicają dietę. Zawarte w koncentracie słody korzystnie wpływają na smak i aromat oraz polepszają jakość miękiszu.
    Dozowanie – 6 kg koncentratu na 10 kg mąki.

  • BUŁKI SZLACHECKIE

    Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnych w smaku bułek mieszanych. Są one delikatne, z chrupiącą skórką, piękną brązową barwą miękiszu i równomierną porowatością. Receptura zawiera duży udział mąki żytniej, która bardzo dobrze wpływa na smakowitość tego pieczywa. Dawkowanie – 10 kg koncentratu na 90 kg mąki (45 kg mąki pszennej, 45 kg mąki żytniej).

  • BUŁKI WŁOSKIE

    Koncentrat „BUŁKI WŁOSKIE” przeznaczony jest do wypieku smacznych, aromatycznych bułeczek pszennych z dodatkiem ciekawej kompozycji przypraw, takich jak: bazylia, czosnek, kolendra. Tak dobrana kompozycja pozwala otrzymać aromat przywodzący na myśl klimaty śródziemnomorskie.
    Zawarty w koncentracie proszek jogurtowy nadaje delikatność przygotowywanemu pieczywu, dodatkowo je uatrakcyjniając. Bułki otrzymane z tego koncentratu stanowią doskonałą bazę do różnego rodzaju kanapek o niepowtarzalnych walorach smakowych.
    Dawkowanie mieszanki: 25 kg/100 kg mąki.

  • CHLEB CESARSKI

    Służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa mieszanego na bazie naturalnego kwasu żytniego, z dodatkiem różnorodnych ziaren.
    Dzięki zastosowaniu tego koncentratu można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczny chleb pszenno-żytni z dodatkiem takich ziaren jak: słonecznik, soja, grys kukurydziany, siemię lniane. Zawarty w koncentracie naturalny kwas żytni nie tylko ułatwia i przyspiesza produkcję, ze względu na ominięcie długotrwałej fazy przygotowania kwasu, ale także korzystnie wpływa na barwę miękiszu oraz smak i aromat chleba.

  • CHLEB NA MLEKU KOZIM

    Dzięki zastosowaniu koncentratu „Chleb na mleku kozim” można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczny chleb pszenno-żytni.
    Zawarty w koncentracie naturalny kwas żytni nie tylko ułatwia i przyspiesza produkcję, ze względu na ominięcie długotrwałej fazy przygotowania kwasu, ale także korzystnie wpływa na barwę miękiszu oraz smak i aromat chleba. Mleko kozie w przeciwieństwie do mleka krowiego jest znacznie mniej alergenne. Białko mleka koziego ma wysoką wartość biologiczną, zawiera wszystkie niezbędne dla człowieka aminokwasy. Tłuszcz mleka koziego jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Ponadto mleko kozie bogate jest w m.in. wapń, fosfor, potas, magnez oraz witaminy, głownie A, B1, B2, PP, C i kwas pantotenowy.