FUTBOL

Mieszanka wieloziarnowa FUTBOL jest przeznaczona do produkcji Chleba o oryginalnym kształcie i znakowaniu przypominającym piłkę nożną (dostarczamy gratisowo specjalny znacznik). Mieszanka daje w efekcie pieczywo 0 przyjemnym i specyficznym smaku, zawierające pożądane dla organizmu ludzkiego składniki jak kwasy tłuszczowe nienasycone i węglowodany nieskrobiowe (pentozany i betaglukany) obniżające poziom cholesterolu we krwi. Przed użyciem mieszanki wg przewidzianej receptury, należy zalać ją ciepłą wodą na 60 – 90 minut.

Podobne wpisy

  • BROKAT

    Mieszanka „Brokat” ma zastosowanie jako posypka dekoracyjna do wykańczania pieczywa drobnego oraz chlebów.
    Podstawowym składnikiem mieszanki jest grys kukurydziany, który nadaje pieczywu atrakcyjny, smakowity wygląd. Ponadto w skład mieszanki wchodzi jeszcze: siemię lniane, sezam oraz słonecznik. „Brokat” idealnie prezentuje się zarówno na bułeczkach jak i na chlebie.

  • FITNESS

    Mieszanka wieloziarnowa FITNESS jest przeznaczona do produkcji bułek o podwyższonej wartości odżywczej oraz atrakcyjnym, lekko ziołowym smaku. Mieszanka zawiera siemię lniane, otręby pszenne, przetwory sojowe, sezam i słonecznik oraz koper włoski, kminek i kolendrę. Stosuje się ją w ilości 15% w stosunku do ogólnej masy mąki, po uprzednim zamoczeniu w proporcji 1:1 w ciepłej wodzie przez 60 -90 min. Bułki z mieszanką FITNESS są szczególnie polecane osobom aktywnym fizycznie, dbającym o swój wygląd i samopoczucie.

  • GRANOLA

    Mieszanka ziarnowa służąca do przygotowania smakowitych batoników zbożowych, stanowiących znakomitą przekąskę.
    ZALETY MIESZANKI:

    • Łatwe i szybkie przygotowanie wartościowych przekąsek,
    • Czysta etykieta – bez żadnych dodatków technologicznych,
    • Wyśmienity smak,
    • Produkt bez mąki i drożdży,
    • Możliwość kreowania smaku i wyglądu batonika poprzez dodatek np. orzechów, suszonych owoców itp.
  • GRYZACZKI

    Mieszanka służy do wytwarzania pieczywa pszennego o podwyższonej wartości odżywczej i atrakcyjnym smaku. Dodatek mieszanki do ciasta wzbogaca pieczywo w niezbędne składniki pokarmowe jak błonnik, białko sojowe, węglowodany nie-skrobiowe, wielo nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, B, D i E. Mieszankę dodaje się do mąki w stosunku 1:4.

  • KORONA

    Jest mieszanką stosowaną jako posypka do pieczywa pszennego i mieszanego. Dzięki urozmaiconemu składowi mieszanki (płatki owsiane, pszenne i żytnie, siemię lniane, proso, sezam, słonecznik) pieczywo z posypką posiada atrakcyjny wygląd. Posypka na pieczywie, to uwieńczenie ciężkiej pracy piekarza.

  • NATURA

    NATURA jest mieszanką wieloziarnową, przeznaczoną do wypieku pieczywa o atrakcyjnym smaku i wyglądzie.
    W skład mieszanki wchodzą płatki owsiane, słód jęczmienny, grys kukurydziany oraz siemię lniane, słonecznik i soja łamana. Mieszankę stosuje się w ilości 20% w stosunku do ogólnej ilości mąki. Przed dodaniem do ciasta mieszankę należy zalać ciepłą wodą w proporcji 1:1 na 60-90 min.